Nexa langaton extender/repeater signaalinvahvistin sisällä/ulkona

Nexa LEST 701

Hankittiin Nexa LEST-701 signaalin lisävahvistin sekä sisä- että ulkokäyttöön. Laite on IP56-luokiteltu. Useammassa verkkokaupassa myynnissä oleva repeater maksaa postikuluineen 20-30 euroa ostopaikasta riippuen.

Laite lupaa lisää kantomatkaa Nexan langattomissa järjestelmissä n. 30 metrillä. Sopii lähettimiin ja kaukosäätimiin, mutta ei himmentimiin. Toimii kahdella AA-paristolla ja mitat (LxSxK): 100x20x100mm.

Testissä testattiin sekä lämpömittaria, että etäohjattavaa pistorasiaa. Uusilla aiemmin hankituilla lämpömittareilla ei signaalia saatu toimimaan. Harmi, sillä tästä olisi meille eniten hyötyä. Tellstick -lähettämä signaali ulkopistorasialle taas toimi Nexan signaalivahvistimella hienosti.

Lämpömittarien testauksessa ollaan päästy jo aika kattavaan settiin. Käytössä ja testissä olleissa lämpömittareissa, useita eri malleja, kantama(lupaus) on vaihdellut 20m, 30m, 80m ja 100m välillä. Nämä viimeisimmät lupaavat kantamaksi peräti 80m avoimessa tilassa. Aiemmin meidän kanalassa olleessa etäluettavassa lämpömittarissa (kuva alla) kantamalupaus oli jopa 100m avoimessa tilassa – kantomatka riitti juuri ja juuri. 80m kantamalupaus ei riitä kertomaan meidän kanalan sisälämpötilaa, joten automaattinen lämmönohjaus ja lämpötilahälytykset jäävät nyt saamatta. Matkalla kanalasta Tellstick -Duoon on useampi seinä vaimentamassa signaalia. Tätä testissä toimivaksi todettua ko. mittaria on ainakin Linnax myynyt.

lampmittari

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 28.08.2020.