Asuntosijoittajan kohteena uudiskohde

Tämä asuntosijoittajanplanttu on toistaiseksi keskittynyt lähinnä vanhoihin ja pieniin asuntoihin. Useampaan otteeseen planttu on kyllä miettinyt uudiskohdetta sijoituskohteena, mutta unohtanut asian koska siitä ei ole omasta mielestä sijoittajana tarpeeksi tietoa tai kokemusta.

Olen kuitenkin pikku hiljaa herätellyt itsessäni ajatusta siihen suuntaan, että seuraava kohde voisi olla uudisasunto. Sen puolesta puhuu moni asia:

  • Uusi asunto on vaivattomuudessaan ylivertainen sijoituskohde, etenkin jos haluaa välttää istumisen ylimääräisissä yhtiökokouksissa kinaamassa remonteista.
  • Uuteen asuntoon löytää vuokralaisen nopeammin kuin vanhaan. Vuokraakin voi pyytää enemmän. “Laatu houkuttaa sellaisia vuokralaisia, joilla on säännölliset tulot ja jotka huolehtivat vuokranmaksusta.”
  • Uudet asunnot myydään nykyään lähes poikkeuksetta niin, että velattomasta myyntihinnasta voi jättää merkittävän osan osuudeksi yhtiölainasta.
  • Viihtyisä asunto hyväkuntoisessa taloyhtiössä houkuttaa pitkäaikaisia vuokralaisia ja tukee asunnon arvon kehittymistä.

Lue lisää aiheesta otsikolla Turvalliset eläkepäivät asuntosijoittajan tavoitteena. Jutussa myös viisi vinkkiä asuntosijoittajalle.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)