Kuinka paljon sijoitusasuntoja pitää olla, jotta siitä jää jotain käteen?

AsuntokuplaMielenkiintoinen kysymys, jonka voisi muotoilla vaikka: paljonko asuntoja pitää olla, jotta voisi jättää päivätyöt ja elää sijoitustuotoilla? Aiheeseen antaa vähän valoa ostavuokraavaurastu -blogin kirjoitus “Pitäisikö lainoja lyhentää?”

Jokainen voi miettiä, miten suhtautuisi seuraavaan tilanteeseen esimerkiksi 20 asunnon omistajana. Lyhentäisi lainat pois vuosien saatossa ja voisi sitten nauttia elämästä ”ilman velkavankeutta” (ai että tämä termi on ihana). Parikymmentä asuntoa velattomana ensimmäisen taulukon luvuilla tarkoittaa 4 500 euron kuukausittaista tuloa nettona.

Samaisella laskukaavalla kymmenellä asunnolla pääsee 2300 euron kuukausittaiseen nettotulokseen – tuolla summalla iso osa suomalaisista voisi jo ajatella taloudellista riippumattomuutta ja hallitulla kuluranteella pohtia päivätöistä pois jäämistä.

Lue lisää Ostavuokraavaurastu -blogista.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Kuinka paljon sijoitusasuntoja pitää olla, jotta siitä jää jotain käteen?

  1. 05.10.2016 klo 13:40

    Mielenkiintoinen kirjoitus. 20 Velattoman sijoitusasunnon omistaminen varmasti mahdollistaa päivätöiden jättämisen, mutta mistä saat pääoman 20 asunnon ostamiseen? Pankkilainalla tämä ei tule enää nykyään onnistumaan.

Kommentointi suljettu.