Osake- ja rahastosalkkusi on nyt avattu

Mhappyinä remonttireiska olen ollut jo useamman vuoden asuntosijoittaja. Mutta koska asuntomarkkinat ovat viimeiset vuodet olleet mitä ovat niin jotain muuta pitää keksiä. Viimeisen vuoden puolentoista aikana ei remonttireiskan kohdealueelta ole ilmestynyt myyntiin yhtään sellaista asuntoa, joka täyttäisi remonttireiskan vaatimukset yhtiön, hinnan ja osakkeen osalta vaikka tarkkaan on tsekattu kaikki julkiseen myyntiin tuleet kohteet.

Niinpä siis sijoittamisessa ja “vapaaherra” ajattelussa on siirryttävä muualle. Aikanaan vannoin – itsekin kvartaalibusineksessa näpit polttaneena – etten lähde mukaan kvartaalitalouden ja pörssimaailman hömpötyksiin, ikinä. Mutta vannomatta paras. Ikää tulee ja jotain on keksittävä, ei tämä yhteiskunta meitä eläkeiässä elätä (se on just varma se)…

Muutaman päivän tutustumisen jälkeen (armotonta nettisurffausta harrastettu) vakuutuin, että vaikka riski osakesijoittamisessa on kova niin se kannattaa paremman puutteessa ottaa. Toisin sanoen riski on kohtuullinen. :)

Eli suomeksi remonttireiska sijoittaa sen verran kun on valmis menettämään. Joten – tili auki ja menoksi!

Tovi sitten sain sähköpostia – “Osake- ja rahastosalkkusi on nyt avattu“. Tästä se lähtee. Alkoi jännittää. Ensimmäinen talletus (1500€) ja osto tehty. Nyt sitten katsellaan ja kohta betsataan lisää jos hyvältä näyttää…

Ja koska tässä ole mitään hävettävää tai salattavaa (tätähän tekee puoli Suomea) niin raportoin salkkuni tilannetta säännöllisesti täällä tässä ja nyt (ehkä jopa vertaan sitä asuntosijoittamiseen). Eli pysykäähän kanavalla. Näkyy

 

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)