Avant, sarjapikaliittimen asennus

Uuden Avantin myötä meidän piti päivittää meidän työkoneiden liittimet koska uusissa Avanteissa on työlaitteiden hydrauliikalle pikaliitin. Katso kuva alla.

Ostin (tilasin) meidän kaivuriin sarjapikaliittimen. Avant 210 -kaivurissa on kaksi hydrauliikkaletkua, mutta toimituksessa meille saapui liitin mallia 65250 sarjapikaliitin 3 liitäntä, paine-paluu -tankkilinja.

Myöhempi selvittely paljasti, että oikea liitin olisi ollut 65371 Sarjapikaliitin 2 liitintä paine-tankkilinja (ks. kuva alla).

No, tässä kohtaa tietysti piti pohtia vaihtoehtoja – palauttaa “väärä” liitin tai tehdä jo toimitetusta liittimestä toimiva. Aikaa säästääkseni päädyin tuunaamaan uutta liitintä meidän Avant 210 -kaivuriin sopivaksi.

Avant 210 -kaivurin pikaliittimen kytkentä

Yläkuvan “kytkentäohjeen” mukaan lähdin suorittamaan asennusta. Alla kuvassa liittimestä on jo poistettu ylimääräinen “öljyliitin” liittimen vasemmasta yläkulmasta.

Alla kuvassa liittimen osia – aikani ihmettelin mitkä kuuluu liittää ja mitkä osat kuuluu jättää suosiolla sivuun…

Kaivurin liitin purettuna alla.

Ja toinen kaivurin liitin (kuvassa alla) ennen purkamista.

Kuvassa alla sarjapikaliitin (kuvassa alempi) valmiina.

Ja sitten molemmat kaivurin letkut kytketty sarjapikallittimeen (kuvassa alla). Minulla ei ollut tietoa kumpi letkuista kytketään kumpaan. Mahdollisuus siis kytkeä oikein tai väärin oli 50-50 prosenttia.

Minun tuurilla tietysti kytkin ensin väärin ja vasta toisella yrittämällä letkut oikeinpäin ja kaivuri käyttäytyi normaalisti.

Alla kuvassa sarjapikaliitin kytketty ja kaivuri toimii!

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 11 krt)