Asunnon ostajan kymmenen painajaista

Oman talouden useimmiten suurin rahallinen päätös, eli oman asunnon ostaminen tehdään useimmiten hyvin heppoisin perustein. Se, että käy katsomassa 5 -10 erilaista asuntoa ennen lopullista ostopäätöstä, ei useinkaan riitä taloudellisesti järkevien kauppojen tekemiseen. Kuulostaako kuitenkin tutulta: ”Tein tänään todella hyvät asuntokaupat, sain asunnon halvalla.

Miten on mahdollista, että diilit olisivat aina, lähes automaattisesti erinomaisia eikä kukaan koskaan tekisi huonoja asuntokauppoja?

Varsinkin nuorten ensiasunnon ostajien olisi järkevää kysyä neuvoja kokeneilta asuntoalan konkareilta. Myös omat vanhemmat pystyvät usein tarjoamaan jonkinlaista näkemystä asunnon ostaamiseen, koska ovat mahdollisesti tehneet jo useampia asuntokauppoja. Lue Marko Kaarton sivuilta asunnon ostajan kymmenen painajaista.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)