Laillista pyramidipeliä vuokra-asunnoilla

Nousevat vuokrat ja täysin laillinen pyramidipeli tahkoavat asuntosijoittajille markkinoiden parhaat tuotot. MOT tutki kuuman vuokrasijoitusmarkkinan kääntöpuolta.

taloyhtioVuokrat ovat nousseet enemmän kuin elinkustannukset ja palkat vuosi toisensa jälkeen. Asuntosijoittamisesta saa markkinoiden parasta tuottoa jo kahdeksatta vuotta peräkkäin. Tämä on tuonut markkinoille runsaasti uusia asuntosijoittajia.

Huipputuottoja selittää uusien asuntojen kaksihintajärjestelmä, josta rakennusliikkeet mieluusti vaikenevat. Asuntosijoittajien ja -rahastojen alennuksella ostamat asunnot muuttuvat hetkessä markkinoiden kalleimmiksi vuokra-asunnoiksi.

Kukaan ei tiedä, kuinka suuri osa asuntosijoittamisen viime vuosien huipputuotoista on tehty puhtaasti paperilla, kirjanpidon keinoin.

Osa rahastoista houkuttelee sijoittajia maksamalla osinkoja enemmän kuin vuokrat ja asuntojen myynnit tuovat rahaa kassaan. Sijoitusyhtiöiden kulut ja palkkiot voivat syödä vuokratuotosta niin suuren osan, että vuokratuotot eivät aina riitä edes sijoittajan osinkoihin.

MOT:n ohjelma “Pikavoittoja vuokra-asunnoilla” katsottavissa Ylen areenasta. Suosittelen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)