Poikkeussää lihottaa lämmittäjän lompakkoa

etupiha_20151006Vuonna 2015 kiinteistöjen lämmitystarve on ollut alhaisin yli puoleen vuosisataan koko Suomessa, selviää Ilmatieteenlaitoksen tilastoista. Energiateollisuus arvioi, että omakotitaloasuja on säästänyt lämmityskuluissa pelkästään marraskuussa lähes kolmekymmentä euroa.

Halventunut energia ja poikkeuksellinen lämmin sää ovat tänä vuonna hellineet asunnonlämmittäjiä. Ulkolämpötila vaikuttaa suoraan sähkölaskuun, toteaa johtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä.

Noin asteen lämpeneminen vähentää viisi prosenttia lämmityskustannuksia.

Energiateollisuus arvioi, että tammi-marraskuussa sähköllä lämpiävän omakotitalon säästö on ollut 120–130 euroa. Rahaa säästyy tietysti eniten kylminä kuukausina. Pelkästään leuto marraskuu tarkoitti noin 25 -30 euron säästöä omakotitaloasujalle.

Lue lisää Ylen sivuilta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)