Eriävä mielipide hajajätevesityöryhmän raportista

Omakotiliitto on esittänyt eriävän mielipiteen koskien hajajätevesityöryhmän raporttia.25072010012

Suomen hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu, että ”Jätevesiasetusta lievennetään huomattavasti.” Suomen Omakotiliitto ry jättää eriävän mielipiteen hajajätevesityöryhmän raporttiin, koska työryhmän esittämät vaihtoehdot eivät tosiallisesti pyri kohtuullistamaan haja-asutusalueiden kotitalouksien jätevesien käsittelyä vaan tiukentavat sääntelyä ja lisäävät kotitalouksille seuraavia kustannuksia.

Omakotiliitto esittää, että herkän alueen rajaksi riittää säädöstasolla 50 metrin suojavyöhyke ja perustason puhdistusvaatimus. Jätevesien käsittelyvaatimuksista tulee voida poiketa, jos kotitaloudessa asuu alle kolme henkilöä tai järjestelmän hankkimiskustannukset ovat kohtuuttomat. Kun yleinen talouden tilanne on nyt erittäin heikko, siirtymäaikaa tulee jatkaa vähintään kahdella vuodella 15.3.2020 saakka. Lisäksi kotitalouksille kohdistuvia kustannuksia voidaan karsia pidentämällä asetuksessa säädettyä jäteveden saostuskaivon pakollista tyhjennysväliä ja alentamalla käsittelyjärjestelmän mitoitusvaatimuksia.

Lue omakotiliiton tiedote aiheesta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Eriävä mielipide hajajätevesityöryhmän raportista

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 09.04.2019.