Tee-Se-Itse: Linnunpönttö

Talon nuorempi isäntä teki tontille yhden linnunpöntön lisää. Homma on yksinkertainen ja jokaisen tehtävissä pienessä ajassa. Tarvitset vain: Lautaa, sahan, nauloja, vasaran, poran, palan peltiä, mitan ja hyvää asennetta.

Ja sitten vain töihin. Ensin päätät minkä kokoisen pöntön teet ja mille linnulle. Esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta löytyy listaa, jossa kerrottu tarkemmin linnunpöntön tärkeistä mitoista.

Tämän jälkeen sitten lautoja mittaamaan ja sahaamaan. Tarvitset neljä seinälautaa, yhden pohjalaudan ja yhden kattolaudan. Meidän nuorempi isäntä lisäsi haastetta ja halusi katosta vinon, jolloin sivulaudat kaikki ovat eripituisia/muotoisia.

Kun laudat sahattu päästään naulaamaan pönttöä kasaan. Katto tai pohja olisi tehtävä helposti irroitettavaksi mahdollista vuosittaista siivousta silmällä pitäen.

Lopuksi etuseinään porataan halutun kokoinen reikä, joka reunustetaan sopivan kokoisella pelllillä. Meillä poika halusi vielä sisäänmenoaukon alapuolelle tikusta tehdyn “parvekkeen” (kuten asian ilmaisi).

Lopputulos aivan loistava kuten kuvasta näkyy.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Tee-Se-Itse: Linnunpönttö

Kommentointi suljettu.