Puhdista grilli oikein

Suomela vinkkaa näin kesän kynnyksellä miten grilli tulisi pestä ja puhdistaa oikein. Perusperiaate on yksinkertainen:

Puhdistusperiaate on sama miltei kaikilla grilleillä: kuumenna grilli ja puhdista grilliharjalla ritilät puhtaaksi.

Vinkit – grillin puhdistaminen

  1. Puhdista grilli lämpimänä. Lika irtoaa helpommin, kun grilli on lämmin.
  2. Puhdista grilli säännöllisesti. Puhdista grilli jokaisen käyttökerran jälkeen. Muista putsata myös grillausvälineet, kuten lastat ja pihdit.
  3. Käytä puhdistamiseen grilliharjaa. Grilliharjalla lika irtoaa paremmin. Jos sinulla on vanhempi grilli, jossa on valurautaritilät, älä käytä teräsharjaa, vaan siihen sopivaa harjaa. Voit käyttää myös grillaukseen sopivia puhdistusaineita puhdistamista helpottamaan.
  4. Öljyä valurautaritilät. Jos sinulla on vanhempi grilli, jossa on valurautaritilät, öljyä ritilät ennen ja jälkeen grillauksen. Öljyn avulla ruoka irtoaa paremmin ritilästä.
  5. Säilytä grilli peitteen alla myös kesällä. Grillin ulkopinnan voi puhdistaa liinalla, mutta jos käytät peitettä, pinta pysyy pidempään siistinä ja grilliin ei pääse esimerkiksi siitepölyä tai muita epäpuhtauksia.
  6. Muista myös kaasugrillin pohja ja polttimet. Puhdista grillin pohja ja polttimet säännöllisesti.
  7. Vaihda rasvankeräysastia. Rasvankeräysastia on hyödyllinen, sillä sen avulla vältät sotkemasta grilliäsi ja voit kerätä talteen grilliruoasta tippuvan rasvan. Muista vaihtaa astia kuitenkin tarpeeksi usein.
  8. Mikä ihmeen puhdistusrobotti? Ja nykyaikaa kun eletään niin tottakai grillinkin puhdistukseen on kehitetty omat robotit. Yhtä mallia myy esimerkiksi Gigantti.
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)