Haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen siirtymäaika pitenee – taas

Valtioneuvosto on torstaina 26.3.2015 hyväksynyt asetuksen haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen siirtymäajan pidentämisestä, josta kirjoitin jo joulukuussa 2014. Siirtymäaikaa jatketaan kahdella vuodella 15. maaliskuuta 2018 asti.

Kahden vuoden lisäaika koskee arviolta noin 120 000 vakituisesti asuttua kiinteistöä. Siirtymäajan piiriin kuuluvat ennen vuotta 2004 rakennetut kiinteistöt, joiden jätevesijärjestelmä vaatii parantamistoimia. Asetuksen vaatimuksia on sovellettu vuoden 2004 alusta alkaen uudisrakentamisessa ja tehtäessä kiinteistöllä lupaa edellyttäviä korjaus- tai muutostöitä.

Lue ympäristöministeriön tiedote kokonaisuudessaan ja lisätietoja.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen siirtymäaika pitenee – taas

Kommentointi suljettu.