Elämä on, kallista. Ja jatkossa vielä kallimpaa.

AsuntokuplaSuomalaisten asumismenot kasvavat keskimäärin 3,6 prosenttia vuodessa vuosina 2014–2018. Samalla asumismenojen osuus käytettävissä olevista tuloista nousee, ilmenee Omakotiliiton ja Kiinteistöliiton teettämästä tutkimuksesta.

Asumismenojen kasvun ennakoidaan olevan voimakkaampaa kuin käytettävissä olevien tulojen kehitys vuosina 2014–2018. Näin ollen asumismenojen suhde tuloihin kasvaa 1,9 prosenttiyksikköä tarkasteluperiodin aikana.

Lapsiperhe maksaa omasta kerrostaloasunnosta Helsingissä 2 100 euroa kuukaudessa, kun taas Kouvolassa vastaavan huoneiston kustannukset ovat 1 020 euroa. Pääkaupunkiseutu on selvästi kallein paikka asua. Pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välinen ero kuukausittaisissa asumismenoissa on suuri. Eroa on
suurimmillaan jopa yli 1000 euroa kuukaudessa.

Lue Omakotiliiton tiedoite tai Ylen sivuilta uutinen Tuore selvitys: Asumismenosi jatkavat huomattavassa kasvussa

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)