Ilmalämpöpumppu voi olla kesähelteillä sähkösyöppö

Väärin käytettynä ilmalämpöpumppu syö tuhottomasti sähköä. Oikein käytettynä pumpusta taas saa nauttia kesähelteillä mukavasti ja edullisesti.

Normaalisti ilmastointilaite kuluttaa suurin piirtein pölynimurin verran (0,7 kW-1,5 kW), mutta laitteen ajattelematon käyttö lisää sähköenergiankulutusta merkittävästi. Ajattelemattomalla käytöllä tarkoitetaan sitä, että ilmastointilaitetta pidetään päällä jatkuvasti ja tehokkuutta huononnetaan päästämällä viileä ilma ulos ovista ja ikkunoista.

- Ensinnäkin ikkunat ja ovet täytyy pitää kiinni, jos ilmastointilaite on päällä. Kannattaa myös huomioida, mitä sisälämpötilaa tavoitellaan. Kun ulkona on 30 astetta lämmintä, niin sisällä ei tarvitse olla 21 astetta, johon monet kuitenkin tähtäävät. Kesähelteillä sisälämpötila 24-25 astetta on varsin sopiva, energia- ja ympäristöosaston johtaja Ville Reinikainen huomauttaa.

Järkevällä käytöllä laitteen sähköenergiakustannus on kesähelteilläkin alle euron päivässä.

- Energiaa säästää parhaiten, jos aluksi huoneiston lämpötilaa yritetään laskea passiivisilla keinoilla, kuten tuulettamalla ja sälekaihtimien pitämisellä kiinni.

Lue lisää IS sivuilta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Ilmalämpöpumppu voi olla kesähelteillä sähkösyöppö

Kommentointi suljettu.