Kansanedustajat kiittelivät kansalaisaloitetta

Suhteellisen tuore kansalaisaloite -laki on nyt ensimmäistä kertaa johtamassa siihen, että kansalaisaloite johtaa oikeasti toimenpiteisiin.

Eduskunnan puolityhjässä salissa kaikui tiistai-iltana kiitosten tulva, kun joukko kansanedustajia pui kansalaisaloitetta energiatodistuksista.

Omakotiliiton ajamassa kansalaisaloitteessa vaaditaan, että omakotitalojen energiatodistukset perustuisivat pääasiassa mitattuun energiankulutukseen ja pientalojen niin sanotut energiamuotokertoimet poistettaisiin.

Kertoimien on moitittu rankaisevan liikaa sähkölämmitteisten talojen omistajia. Kertoimet pohjautuvat siihen, että eri lämmitysmuotojen päästöt ovat erilaiset.

Aloitteen on allekirjoittanut yli 60 000 ihmistä.

Puheenjohtaja Martti Korhonen (vas.) piti merkittävänä, että valiokunta oli yksimielinen. Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) puolestaan sanoi, että eduskunta tekee historiaa, koska kansalaisaloite on johtamassa toimiin.

Lue lisää Ylen sivuilta.

Lue myös Ympäristövaliokunta edellyttää hallituksen muuttavan energiatodistusta ja Kansalaisaloite energiatodistuksen muuttamisesta etenee eduskuntaan

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)