Kahdeskymmenes Wehoputs lietetyhjennys

Tänään vihdoin ryhdistäydyin ja vedin kuravaatteet päälle. Meillä on ollut tuon Wehoputsin mikrobikannan kanssa ongelmia viime vuoden loppupuolelta lähtien. Silloin taloudessa oli kolme keuhkokuumepotilasta ja lääkehoitona useampia kovia antibiootteja reilussa kuukaudessa. Nämä antibiootit todennäköisesti tappoivat meidän pytyn mikrobikannan kokonaan. Keväällä jo näytti siltä, että mikrobikanta olisi elpymässä ja Wehoputs palaamassa normaaliin toimintaan, mutta nyt näytti taas heikolta. Prosessisäiliö on täynnä “öljymäistä” paskaa (eikä se haissut edes yhtään normaalilta)…


Kuvassa prosessisäiliö ennen tyhjennystä.

No, tänään sitten tyhjensin koko prosessisäiliön (tai jäi sinne pohjille muutamat sentit sitä itteään) ja yritin pestä parhaan kykyni mukaan. Samalla tuli tyhjennettyä myös lietepussi. Toivon, että “kuollut tavara” laimenee nyt sen verran paljon uuden jäteveden myötä, että täydellistä puhdistusta/desinfiointia ei tarvita.

Voi olla, että tässä kesän kuluessa tai alkusyksystä pitänee vielä prosessisäiliöön tuupata vähän “herätettä” jos mikrobikanta ei tunnu tokenevan…


Kurkkasin myös “varastosäiliöön” ja huomasin, että sitä on taloudessa viemäriin vedetty muutakin kuin sinne kuuluvaa.

Altaan pohjalla lillui Nessu nenäliinapaketti – mitenköhän se aikanaan uppopumppujen läpi menee. Tai tuskin menee ja tukkii ne. Ja sitten taas tämä isäntä on kurahousut jalassa korjaamassa…


Painepesuri on ihan must wehoputs -huoltohommissa.

Lue myös:

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)