Petoeläin (eläimet) löytäneet meidän kanalan

Eilen huomattiin, että meidän kanalassa oli yrittänyt vierailla joku iso petoeläin. Ei ollut onneksi päässyt sisään, mutta aikamoista kaivuu-urakkaa oli suorittanut. Päätettiin sitten heti suojata kanalaa lisää ennen kuin peto tulee jatkamaan urakkaa – ja kenties onnistuisi siinä.

Se kun olisi meillä – ainakin pojilla – maasuru, jos Iida tai Ansa olisi joku aamu hävinnyt.

Pikaseen sitten kaivoin maata pois, laitoin kankaat ja virttelin tuohon kanalan ympärille tuollaisen “hienon” kiveyksen, josta ei Suomessa asustelevista pedoista yksikään mene läpi.

Kyllä siitä ihan kelpo tuli ja heti se joutui testiin. Tänään aamulla havaittiin, että samainen peto ollut myös viime yönä ihmettelemässä kanoja, mutta ilmeisesti todennut urakan mahdottomuuden kun suurempia kaivuujälkiä ei kanalan ympäriltä enää löytynyt.

Ja onhan meillä tuo verkkokin kaivettu syvemmälle maahan, joten tuskin se siitä multamaastakaan lopulta perille kanavarkaisiin olisi päässyt.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 4 krt)