Ikkunaremontti

Päätettiin alkuvuodesta vihdoin, että uusitaan meidän talon vanhan puolen ikkunat.

Taustatietona sen verran, että hirsirunkoinen talo on rakennettu 1987 ja sieltä ovat myös nuo nykyiset ikkunat. Ikkunat puurunkoiset ja kolminkertaiset lasit. Olisivat vielä varmasti menneet ja ajaneet asiansa muutamat vuodet vaikka kärsineen näköiset ovatkin. Täydellinen sisäremontti meillä talossa alkoi syksyllä 2005 ja järkevintähän tuo olisi ollut tehdä heti aluksi silloin kuin remonttia talossa enemmän tehtiin, mutta silloin piti priorisoida ja miettiä mihin varaa ja mikä saa odottaa… No, palveli ne ikkunat nyt liki kymmenen vuotta pidempään ja vaihtuvat uusiin siis tänä kesänä.

punainen talo
kuva vuodelta 2005

Anyway, kysyin ja selvittelin ikkunatoimittajia tovin. Meidän laajennuksen ikkunatoimittajaa ei enää ole – se pulju myytiin loppuvuodesta 2013 kilpailijalle ja ko. kilpailija meni sitten konkurssiin heti alkuodesta 2014. Muutama muukin ikkunavalmistajakonkurssi tässä lähiaikoina on nähty, joten tovin pohdin jopa keneltä sitä yleensä kannattaa toimitusta kysellä. Lopulta mittojen mukaan tarjouksen pyysin kahdelta: Tiivi ja Pihla.

Molemmilta tuli tarjous ja molemmilta varsin asiallinen palvelu (ainakin vielä myyntitilanteessa). Laadussa ja tuotteessa en merkittävää eroa havainnut. Hinnassa eroa oli ja lopulta päätös tilauksesta puhtaasti hinnan perusteella. Tilaus tehtiin huhtikuun puolivälissä ja ikkunatoimitus pitäisi saapua tontille toukokuun puolivälissä. Silloin ikkunaremontista siis lisää. Ja ikkunatoimittajakin ilmoitan näillä sivuilla jahka toimitus on tehty ja ikkunat asennettu.

Laajennuksen ikkunat asennettiin kesällä 2006.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)