Verkkoa kanalaan

Eilen talon emäntä oli ollut verkko-ostoksilla ja hakenut pari rullaa minkkiverkkoa ja vähän enemmän sitten kanaverkkoa. Minkkiverkkoa tulee kanalan pihahäkkiin maasta 60 senttiä ylöspäin – ehkä enemmänkin, on se niin paljon tyylikkäämpää kuin kanaverkko vaikkakin tuhottoman arvokasta.

Minkkiverkkoa asennetaann myös maan alle väh. 30cm riippuen paikasta, ettei petoeläimet pääsisi häkkiin edes kaivautumalla. Kanaverkkoa tulee sitten häkin yläosaan ja katolle estämään petolintujen yms. pääsy aitaukseen.

kanala

Haasteita minkkiverkon asennukseen toi hakasnaulaimen hajoaminen. Millään niiteillä tuo ei kiinni pysy, mutta kompura ja hakasnaulain -yhdistelmä (4-5cm hakaset) oli aika pro -juttu. Toimi hienosti niin kauan kuin toimi…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)