Suomen suurin sähkönsiirtoyhtiö aloitti toimintansa nimellä Caruna

carunaFortumin Suomen sähkönsiirtoliiketoiminnan myyntiä koskeva yrityskauppa vahvistettiin 24.3.2014. Nykyinen johto ja henkilökunta jatkavat sähkönsiirtoliiketoimintaan keskittyvän uuden yhtiön toimintaa. Yhtiön toimitusjohtaja on Ari Koponen. Uuden sähkönsiirtoyhtiön nimi on Caruna. Caruna kertoo uusilla avatuilla kotisivuillaan mahtipontisesti taustastaan:

Caruna on perustettu 2014, mutta sen historia alkaa vuonna 1912 paikassa nimeltä Karuna. Suomi oli karu ja pimeä maa, jonne uusi sähkönsiirtoyritys alkoi tuoda valoa. Maailma on muuttunut vuosien varrella ja niin Suomikin. Caruna on uuden ajan sähkönsiirtäjä: katsomme eteenpäin ja nautimme 100-vuotisesta kokemuksesta.

Perustehtävämme pysyy. Kun sähkö kulkee, voimme kaikki keittää aamukahvit, kulkea talven pimeinä iltapäivinä katulamppujen valaisemaa tietä, jutella Skypessä työmatkalla olevan äidin kanssa ja lukea iltasatua yölampun kajossa.

Me pidämme siitä huolen. Olemme Caruna ja jaamme hyvää energiaa.

Suomen suurimman sähkönsiirtoyhtiön myynti ulkomaille sijoitusyhtiöille aiheuttaa kyllä ainakin minussa epäluuloja. Miten sijoitustoimintaa harjoittavien ulkomaisten omistajien intresseissä voi olla joku muu kuin maksimaalinen tuotto sijoitetulle pääomalle. No, ehkä olen väärässä – toivottavasti – ja uusi yritys jatkaa tai jopa lisää investointeja vahvistaakseen jakeluverkkoaan voiton tavoittelun kustannuksella.

Caruna panostaa ja investoi vahvasti suomalaiseen yhteiskuntaan. – Jatkamme mittavia verkkoinvestointeja kaikilla sähkönjakelualueillamme Suomessa samalla noin sadan miljoonan euron vuosittaisella tasolla kuin tähänkin saakka. Investoinneilla haluamme taata asiakkaillemme luotettavan sähkön saannin sekä edistää kestävämpää energiatuotantoa omalta osaltamme. Tarkastelemme asioita pitkällä aikajänteellä ja kehitämme toimintaamme alan parhaisiin käytäntöihin verraten.

Varmaa tässä kohtaa lienee ainoastaan se, että siirtomaksujen perusmaksut tulevat nousemaan…

Tekstissä lainauksia Carunan kotisivuilta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)