Suunnittele ja suunnittele niin säästät aikaa

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa Taloon.com:in Raksaniksit-blogikilpailuun kutsuttuna. Palkkiona blogimme on saanut 100 euron alennuskoodin Taloon.com:iin.

Blogikilpailun kirjoitusten pääajatuksenaon antaa vinkkejä siitä, miten säästää aikaa rakentamisessa ja remontoimisessa. Mietin pitkään missä me säästimme aikaa vai säästimmekö ja jos niin miksi.

Ja jos totta puhutaan niin oikeastaan meidän pitäisi sanoa, että

  1. älä hanki lapsia samaan aikaan
  2. älä harrasta hevosia – tai älä ainakaan osta hevostallia

jos haluat säästää aikaa ja rakentaa ajallaan.

Me tehtiin molemmat “virheet” ja kyllähän ne aikaa söi, rakentamiselta.

Alkukesällä 2006 aloitettu talon laajennus tehtiin alusta loppuun itse. Meidän leppoisa aikataulu piti aika hyvin paikkaansa, vaikka oma ansiotyö ja perustusten kanssa samaan aikaan syntynyt esikoinen aiheuttivatkin aikatauluihin omat haasteensa.

No, mutta vakavammin puhuen nyt niihin raksanikseihin ja ajansäästöön. Omien kokemustemme pohjalta ohjeistaisimme säästämään aikaa – tuskaa ja stressiä – seuraavilla perusajatuksilla:

  1. Ota selvää asioista etukäteen, suunnittele ja suunnittele. Sinulle tulee vähemmän ylimääräistä työtä kun teet hyvät suunnitelmat. Me käytimme paljon omaa aikaa sunnitteluun ja selvittelyyn ennen vasaraan tarttumista.
  2. Hyvät suunnitelmat ja pohjatiedot takaavat laadukkaat tarjoukset, jolloin tarjousten vertailu on helpompaa ja nopeampaa. Muista pyytää tarjoukset riittävän ajoissa. Meillä tarjouspyynnöt oli tehty ja yhteistyökumppanit sovittu jo kun rakennuslupa postiluukusta tipahti.
  3. Vertaile hintoja, tutustu hintatasoon. Netti on tässä erinomainen apulainen. Netistä löytyy useita rautakauppoja, joissa voit tutkia ja vertailla hintatasoa. Eikä aina tarvitse lähteä kiertelemään kauppoja tutustuakseen tarjontaan, netissä tämäkin onnistuu ja yleensä myös nopeammin. Me säästimme aikaa tekemällä suurimman osan selvitystyöstä, materiaalivalinnoista, tarjouspyynnöistä yms. omalta “raksalta” ajamatta kilometriäkään.
  4. Ota selvää, sovi asioista ja yhteistyökumppaneista jo etukäteen niin vältät turhat epäselvyydet ja ihmettelyt. Aika on rahaa. Hyvät yhteistyökumppanit, etenkin osaava rakennusmestari ja toimiva rautakauppa, ovat ajan käytön kannalta kultaakin kalliimpia. Hyvin suunniteltu ja ennakkoon sovitut tavaratoimitukset takaavat sujuvan ja rullavan työmaan.

Jos teet näin niin olet jo pitkällä ja säätyt turhalta tuskalta.

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa Taloon.com:in Raksaniksit-blogikilpailuun kutsuttuna. Palkkiona blogimme on saanut 100 euron alennuskoodin Taloon.com:iin.

 

 

 

Käy äänestämässä mielestäsi parasta ja voita Bosch-akkuruuvinväännin. (arvo 479€). Voit äänestää suosikkiasi yhden kerran päivässä. Äänestys jatkuu 14.2.2014 saakka.


meidän nuorempi remppareiska 9kk ikäisenä olohuoneen uudella lankkulattialla ottamassa ensiaskeita

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)