Varoitus: Yksityishenkilöidenkin ilmoitusvelvollisuus kiristyy heinäkuun alussa

Rakennustöiden teettäjien ja tekijöiden ilmoitusvelvollisuus kiristyy 1.7.2014 lähtien. Uudet velvoitteet koskevat myös omakotitalojen ja kesämökkien rakennustyömaita, muistuttaa Rakennusteollisuus RT.

Esimerkiksi yksityishenkilön on 1. heinäkuuta lähtien toimitettava kaikista rakennusluvan alaisista töistä tiedot verottajalle ennen loppukatselmuksen toimittamista. Ilmoitusvelvollisuuden laiminlyömisestä voi saada maksimissaan 15 000 euron laiminlyöntimaksun toimenpidettä kohden kuukaudessa.

Lue lisää Uusi Suomi -sivuilta. Tai Rakennatko taloa, teetkö remppaa? – Verottajalta uusi vaatimus 1.7.2014 alkaen.

FAKTAA siis:

  • Kotitalouksien ja yksityishenkilöiden on annettava 1. heinäkuuta 2014 lähtien kaikista rakennusluvan alaisista töistä tiedot verottajalle ennen loppukatselmuksen toimittamista. Verottajalta saatu todistus on esitettävä rakennusvalvontaviranomaiselle viimeistään loppukatselmuksessa.
  • Tiedot on toimitettava kaikista rakennusluvan alaisista töistä, jotka tehdään 1.7.2014 jälkeen. Tietoja ei tarvitse ilmoittaa, jos rakennustyö on edellyttänyt vain toimenpide- tai purkamislupaa.
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)