Katosiko telkkaristasi kanavia?

Hyvä muistuttaa ja kirjata muistiin. Vuodenvaihteen jälkeen teleoperaattorit aloittavat verkkojensa laajennustyöt, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia antennitalouksissa. Etenkin näkyvyysalueen – haja-asutusalueet – laitamilla saattaa esiintyä ongelmia. Taajuustalkoot alkaa tammikuussa 2014, ja kyseessä on usean vuoden hanke, jonka kesto vaihtelee operaattorikohtaisesti.

Nopeamman mobiiliverkon laajennustyöt saattavat aiheuttaa ongelmia televisiota antennilähteistä katseleville.
Vuodenvaihteessa alkavat nopean 4G-verkon laajennustyöt saattavat aiheuttaa ongelmia osalle televisionkatsojista.

Kanavia voi kadota antennikodeissa, jotka sijaitsevat näkyvyysalueen laitamilla ja joissa käytetään antennin perässä vahvistinta.

Uutta verkkoa rakentavat DNA, Elisa ja TeliaSonera ovat Viestintäviraston mukaan velvollisia palauttamaan tv-kuvan maksutta, jos häiriö johtuu rakennustöistä.

Apua ja lisätietoa pitäisi saada operaattoreiden perustamalta taajuustalkoot.fi -sivustolta, jossa neuvotaan ottamaan ongelmatapauksissa yhteyttä taajuustalkoiden neuvontapalveluun.

Asiasta kirjoitti mm. IltaSanomista. Lue myös viestintäviraston tiedote: Uusien 800 MHz:n 4G-verkkojen rakentaminen voi alkaa vuoden 2014 alussa – pienelle osalle antenni-TV:n katsojista saattaa aiheutua häiriöitä, jotka korjataan veloituksetta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)