Ensimmäiset yöpakkaset 2013

Viime yönä meillä oli ensimmäiset yöpakkaset. Pihalla mittarin minimi näytti -0.7 astetta pakkasta viime yöltä. Kasvihuoneessa yöllä minimi oli ollut lukemissa +3 astetta. Eli siellä alkaa kasvukausi olla ohi ilman lisälämmitystä.

Viikonloppuna on varmasti pikku hiljaa pakko aloittaa laittamaan pihaa talvikuntoon. Vesiletkut, painepesurit, pumput, paljun suodatin, lampi, pihakalusteet yms. pitäisi kerätä pois. Pihavalaistuskin pitäisi tsekata kuntoon talven ja pimeän varalle. Autojen lämmityskaapelitkin lienee aika jo kaivaa esille varastosta. Kyllä se kesä alkaa olla ohi…

Niin ja tallista ja tallin ympäristöstä kaikki ylimääräinen olisi siivottava talven lumitöiden edestä pois, ettei käy niin kuin viime talvena (tuli rikottua Avantilla useampi pressu ja vesisaavi). Saisikohan urakkaan apua nuoremmalta isännältä.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

3 kommenttia kirjoitukseen “Ensimmäiset yöpakkaset 2013

  1. 26.09.2013 klo 07:24

    Viime yönä jo -3 astetta pihalla. Hui.

  2. 26.09.2013 klo 15:31

    Ja viime yönä kasvihuoneessa -1 astetta pakkasta. :(

Kommentointi suljettu.