Energiatodistuksen hankintahinnassa ilmaa

Yle uutisoi siitä kuinka energiatodistusten hinnoissa on ilmennyt ylilyöntejä. Pätevistä laatijoista on pulaa ja kovia hintoja on perusteltu kiireellä. Todistuksista on saatettu pyytää jopa paria tuhatta euroa. Ympäristöministeriö arvioi ennen lain kesäkuista voimaantuloa, että kohtuullinen hinta olisi 500-700 euron tietämissä.

Tässä on kysynnän ja tarjonnan laki. Jotkut hinnoittelevat yläkanttiin, mutta kyllä siinä pitäisi säilyä kohtuus mukana, sanoo johtava asiantuntija Tapio Jalo Motivasta.

Lue Ylen uutinen. Lue myös Allekirjoita aloite energiatodistuslain muuttamisesta ja allekirjoita kansalaisaloite!

“Energiatodistus on suurin puhallus tällä vuosikymmenelle…” – Kiinteistövälittäjä

Myös Ylen A-Studio käsitteli energiatodistusasiaa maanantaina 12.8.2013. Jutussa haastateltavina ovat mm. Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton asiamies Arto Saastamoinen. Jutussa taloaan myyvä Ulrika Korpinen sanoo energiatodistuksen herättävän runsaasti kysymyksiä, sillä asukkaat eivät voi omalla energiankäytöllään vaikuttaa todistuksen arvosanaan.

A-Studion juttu energiatodistuksesta on katsottavissa Yle Areenasta http://areena.yle.fi/tv/1969466?start=15m11s

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)