Jätevesijelppari auttaa valinnassa

Haja-asutusalueiden jätevesiremontit on tehtävä 15.3.2016 mennessä. Netissä voi nyt vertailla erilaisia jätevesijärjestelmiä ei-kaupallisen ja puolueettoman Jätevesijelpparin avulla. Linkin jelppariin löydät kirjoituksen lopusta.

Jätevesijelpparin kehityksestä vastaa täysin puolueeton neuvontaprojekti: Jätevesitieto toiminnaksi -hanke. Testin kehitystyöhön on osallistunut myös lukuisia eri asiantuntijatahoja, kuten alan viranomaisia, vesiensuojeluyhdistyksiä, jätevesihankkeita, jätevesisuunnittelijoita sekä alan yrityksiä. Jätevesijelppari ei koskaan ole jätevesisuunnitelma, eikä se korvaa ammattitaitoisen suunnittelijan käyttöä.

Testaajan pitää syöttää vaaditut perustiedot, jelppari antaa soveltuvuusjärjestyksessä ehdotukset jätevesien käsittelyyn. Lisäksi kone esittelee kunkin ratkaisun hyvät ja huonot puolet.

Testi perustuu lakiin, laajaan monivuotiseen jätevesineuvontaan sekä tutkimustuloksiin. Yksinkertaiselta näyttävässä testissä on peräti 1 735 vastausvaihtoehtoa, joten vaihtoehtoja riittää.

Jätevesijelppari -testi.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “Jätevesijelppari auttaa valinnassa

  1. Tommi Laakso
    11.04.2013 klo 16:42

    Testi tosiaan toimi, ilman että myi mitään.

  2. 18.04.2013 klo 10:19

    Itsekin pidän tuota toistaiseksi parhaana vastaan tulleena aputyökaluna ko. asiassa.

Kommentointi suljettu.