Terassi ja komposiitti

Ollaan pohdittu komposiittia kansilankuksi tulevaan terassiin. Valmistajia on monia ja malleja/laatua myös. Vaikeaa, varsinkin kun hinta ainakin vielä komposiitilla aika kova verrattuna perinteiseen lautaan.

komposiittilautaTässä muutamia vaihtoehtoja – näitä on jo varmasti useampiakin, mutta nämä nyt osui silmään:

Koetan saada liki kaikilta tiukkoja hintatietoja meidän terassin mitoille. Kirjoittelen siitä lisää jahka kaikilta olen summia saanut. Mikä on millekin tuotteelle neliöhinta. Olkaahan kuulolla.

Cellers terassilauta

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 7 krt)

11 kommenttia kirjoitukseen “Terassi ja komposiitti

 1. Jokke
  22.05.2012 klo 19:58

  Lueskelin tässä aikani kuluksi komposiittilautaesitteitä .Missään ei mainittu,onko lauta liukas lumisena vai ei. Jos se on “muovisen oloista”,niin liukkaus on taattu.

 2. 23.05.2012 klo 15:15

  Lumisesta en osaa sanoa, mutta sateella märkänä pitäisi komposiitti olla vähemmän liukas mitä esim. kestopuu.

 3. Kalle
  28.05.2012 klo 21:26

  Aika monta valmistajaa – panee miettimään saako 3-5 v kuluttua samamuotoista ja -väristä lankkua vielä.

 4. 29.05.2012 klo 10:35

  Totta, monta on valmistajaa ja veikkaampa ettei tuossa edes ole kaikki listattuna.

  Positiivista kuitenkin se, että mitä enemmän valmistajia/vaihtoehtoja niin pitäisi jollain aikavälillä vaikuttaa myös hintaan. Toistaiseksi ainakin aika ruhtinaalliset hinnat.

  Saatavuus myöhemmin on aina ongelma, toki samaa ongelmaa voi olla puussakin – ainakin uritukset näyttävät vaihtuvan jos ei vuosittain niin parin kolmen vuoden välein kyllä.

 5. myös paljon vertaillut
  30.05.2012 klo 11:58

  Ettei nyt aivan olisi niin mustavalkoista, on ominaisuuksissa huikeita eroja. materiaalien ulkonäöissä on eroja kuin yöllä ja päivällä. nettisivujen kuviin saadaan kyllä hienot kuvat mutta luonnossa tippuu silmät päästä->upm on aivan kauheaa.

  osa on todella muovisen näköisiä ja osa enemmän puun näköistä. mitä kukin arvostaa?

  joillakin löytyy vain yhtä mallia parina värinä. joillakin koko paletti rakentamiseen.

  osa täyttää laatustandardit ja on ce merkittyä tavaraa, osa ei

  jotkut käyttää pvc:tä muovina ja jotkut taas ovat ekologisesti valveutuneita eivätkä käytä pvc:tä

  Kuten yllä lueteltuna, tavaraa on joka lähtöön. Enkä missään nimessä sano että kallein olisi paras, mutta perusnyrkkisääntönä yleisestikkin että “markalla saa markan tavaran”. Ei autojakaan vertailla pelkän hinnan mukaan.

  eli sen kummemmin nostamatta ketään jalustalle, minä valitsin… heh, empäs sanokkaan, vertailkaa itse ja tehkää omat ostopäätöksenne ;)

 6. 30.05.2012 klo 13:25

  Totta, onhan noissa kaikissa eroja. Ja paljon. Jo pelkästään valmistusmateriaaleissa ja valmistustavassa.

  Ja olen samaa mieltä, ulkonäössä suuria eroja. Harvat haluavat omaan kotiin tai mökille muovimaista terassia. Kaikkiin syytä tutustua kädestä pitäen ennen ostopäätöstä. Positiivista kuitenkin, että ne joilla ei ollut tarjota läheltä jälleenmyyjää lupautuivat vaikka postittamaan mallikappaleet.

  Meille ei lopulta löytynyt kuin yksi kelvollinen ulkonäöllisesti – oli todella lähellä puun näköistä kansilautaa. Siihen taas ei saanut Suomesta muita tai muuta samasta materiaalista (esim. pilareita/kaiteita). Lisäksi epävarmuus tuotteen saatavuudesta esim. viiden vuoden päästä pisti miettimään, että mitä jos tarvetta korjata/laajentaa, mutta tuotetta ei enää ole saatavanakaan…

 7. T.J.
  22.04.2013 klo 07:25

  Löytyikö se komposiittiterassi? Lunacompilta on ainakin tullut uusia värejä ja sivutkin päivittyneet.

 8. 23.04.2013 klo 13:18

  Juu löytyihän niitä, mutta meillä päädyttiin lopulta kuitenkin kansilankun osalta puuhun.

 9. P.H.
  18.05.2014 klo 13:44

  Kävin Espoossa Pihavisiossa keskustelemassa kun heillä on ainakin laatutoimittajan maine. Tekevät rakenteita ja sunnittelua sekä puusta että komposiitista. Koska haluan rakentaa suoraan soran päälle terassin, suosittelivat puukomposiittia. Kyselin mielipiteitä ja kertoivat itse aloittaneensa Findeckin edustajana, koska taustayhtiö selvästi panostaa toimintaansa ja ovat koko ajan lisänneet varastomalleja. Aiemmin heillä on kuulemma ollut hyvin rajattu valikoima Suomessa mutta nyt sitä on laajennettu. Ilmeisesti tilauksesta toimitettavien tuotteiden osalta valikoima on todella laaja. Onko kenelläkään kokemuksia tästä puolesta?

Kommentointi suljettu.