Hevosille ruokintakaukalo

Tein tallin emännän pyynnöstä ensimmäisen version ruokintakaukaloa testikäyttöön. Muutama päivä ollut jo tällaisenaan käytössä. Uusia osiakin on jo hankittu ja parannettu versio ruokintakaukalosta varmasti tulossa lähiviikkoina.

Alla muutama kuva – ehkäpä ehdin toisella kertaa kuvaamaan/kertomaan tarkemmin ruokintakaukalon teknisiä hienoja ratkaisuja.

ruokintakaukalo

ruokintakaukalo

ruokintakaukalo

ks. myös kirjoitukset Slow feeder – hevosille ruokintakaukalo ja
isot heinäverkot hevosten ruokintaan

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

5 kommenttia kirjoitukseen “Hevosille ruokintakaukalo

 1. Miss P
  30.08.2012 klo 16:44

  Kiinnostaisi tietää että toimiko tää kaukalo hyvin….et pitääkö laittaa isäntä väsää samanlaista? Entäs kovilla pakkasilla, onkohan tuossa mitään riskiä tuon jäätyvän rautaverkon kanssa?

 2. 31.08.2012 klo 21:37

  Moi Miss P,

  Meillä ei enää kaukalo käytössä. Ei ollut meidän hevosille tarpeeksi “järeä”. Toisin sanoen siirtelivät sitä kenties kiukuspäissään mennen tullen. Ehkä pitäisi sitä jatkokehittää ja lisätä painoja kaukaloon. Esim. kivilaattaa pohjalle tai jotain.

  Tallin emäntä voinee kommenoida enemmän ja tarkemmin aiheesta.

 3. Minttu
  01.09.2012 klo 13:21

  Ei se harmikseni toiminut. Oli vaarallinen, kun hevoset nyppivät niin rajusti heiniä ritilästä ja myöhemmin tuohon viritetystä pienisilmäisestä verkosta, että kaukalo nousi irti maasta, oli välillä ylösalaisin jne. Kaukalo painoi arviolta 60 kg eli pitäsi olla paljon painavampi rai jollakin tavoin pultattu kiinni maahan/seinään yms.

Kommentointi suljettu.