IS: Varo! Astianpesukoneesi voi aiheuttaa kymppitonnien tuhot

Vakuutusyhtiö Ifin tilastojen mukaan astianpesukonevuodot aiheuttavat keskimäärin 4500 euron kustannukset, mutta pahimmillaan summa voi nousta kymmeniin tuhansiin euroihin.

Vuodon mahdollisuus kannattaa pitää mielessä, jos omistat astianpesukoneen. Hanki vuotokaukalo, sulje hana kun et käytä konetta ja pysy kotona astioiden pesun aikana, niin todennäköisyys vakavaan vesivahinkoon pienenee oleellisesti, kiinteistövakuuttamisen asiantuntija Anssi Varpe neuvoo vakuutusyhtiön tiedotteessa.

kirjoittaa Ilta-Sanomat ja jatkaa

Keittiön allaskaapissa olevia astianpesukoneen letkuja ja liitoksia kannattaa pitää silmällä.

Täydessä allaskaapissa pesukoneen letkut voivat jäädä puristuksiin tai taittua. Tällöin on vaara, että liitokset löystyvät ja tuloksena on poistoletkun rikkoutuminen tai liitoksista alkava vuoto. Tarkasta säännöllisesti, että letkut pysyvät suorassa eikä niihin kohdistu ulkopuolista painetta.

Meille hankittiin vesivuotoalusta/vuotokaukalo reilu pari vuotta sitten, eikä maksanut paljon…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)