Sähkönkulutuksessa (taas) uudet huippulukemat

Kuukausi sitten kerroin kuinka meillä tehtiin uudet ennätyslukemat sähkönkulutuksessa. Taas ollaan saman aiheen äärellä. Tällä kertaa oikein pompsahti. Nyt kuukauden ennätyslukemat ovat 3619,2 kWh [päiväsähkö: 2279,5 ja yösähkö: 1339,7].

Edellinen ennätys parani siis liki 14 prosenttia. Edellisestä ennätystammikuusta kulutus kasvoi peräti 24%. Tänä vuonna tammikuun keskilämpötila täällä etelässä oli sellaiset 5-6 pakkasastetta kylmempi kuin vuosi sitten. Mutta ilmeisen kylmää kuitenkin nyt oli aiempiin vuosiin verrattuna.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tammikuu 2010 oli varsinkin viime vuosien tammikuihin verrattuna koko maassa sangen talvinen. Lämpötila pysytteli nollan alapuolella lähes kaikkialla Suomessa koko kuukauden ajan. Pääkaupunkiseudulla lunta on kertynyt tavanomaista runsaammin, mutta Itä-Suomessa lumipeite on keskimääräistä ohuempi.

Lue lisää ilmatieteenlaitoksen sivuilta tammikuun 2010 säätiloista. Tai lue lisää meidän talon sähkön- ja vedenkulutuksesta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

6 kommenttia kirjoitukseen “Sähkönkulutuksessa (taas) uudet huippulukemat

  1. 02.02.2010 klo 12:34

    Osasyy kulutukseen lienee se, että ilmalämpöpumpusta ei paljon apua ole yli -10 asteen keleillä. Joten lämmitys hoitunee pääasiassa sähkönkulutussuhteella 1:1. Eli COP lähellä ykköstä…

    “Ilmalämpöpumppu saavuttaa pääosan energian säästöistään keleillä +5 – -10 °C.” -> Tammikuussa keskimääärin yli siis yli -10 astetta pakkasta. Lue lisää aiheesta.

Kommentointi suljettu.