Säästitkö oikeasti ilmalämpöpumpulla?

Kovimmat pakkaset alkavat olla tältä talvelta ohi. Kysymys kuuluukin: Säästitkö ja paljonko ilmalämpöpumpullasi?

Ympärivuotisessa käytössä ilmalämpöpumppu säästää 3 000–5 000 kilowattituntia – jos laitetta on käytetty oikein, sanoo Helsingin energian energia-asiantuntija Markku Mannila. Rahassa säästö talvella 2010-2011 oli varmasti 300-600 euron luokkaa talouksissa, joissa on suora sähkölämmitys.

Vinkki:

Suurimmat säästöt syntyvät silloin, kun ilmalämpöpumppu on säädetty oikein.Kylmillä ilmoilla pitää nostaa myös pumpun lämpötila-asetusta ylöspäin, jotta se toimisi täydellä teholla. Yleensä lämmittäjät säätävät kovilla pakkasilla vain varsinaisen lämmitysjärjestelmänsä asetuksia. Ilmalämpöpumpun lämpötila-asetus pitäisi olla noin neljä celsiusastetta korkeampi kuin omakotitalon päälämpöjärjestelmässä. Näin pumpusta saadaan kaikki teho irti.

Lue lisää taloussanomista.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “Säästitkö oikeasti ilmalämpöpumpulla?

  1. 04.04.2011 klo 10:43

    Sähköä kyllä säästyi ihan todennetusti (ks. blogini), mutta rahaa menee sähköön yhtä paljon kuin ennenkin!

  2. 06.04.2011 klo 15:13

    Sähkön hinta jatkaa nousua, mutta ilman sähkönkulutuksen ja/tai ilmalämpöpumpun säästöjä todelliset kulut olisi jo aikaa sitten karannut käsistä.

Kommentointi suljettu.