Radon-mittaus myös meille

Radon on merkittävä terveysriski:

Noin puolet suomalaisen saamasta säteilyannoksesta on peräisin huoneilman radonista. Keskimääräinen radonpitoisuus suomalaisissa asunnoissa on noin 120 becquereliä kuutiometrissä. Se vastaa noin kahden millisievertin säteilyannosta vuodessa. Kaikkein tehokkaimmin vähennettäisiin suomalaisten keskimääräistä säteilyannosta pienentämällä huoneilman radonpitoisuutta. Asuntojen, työpaikkojen ja porakaivovesien radonpitoisuudet ovat Suomessa maailman suurimpia.

Lue myös TS: Ministeriön ohjeista koituisi 200 000 remonttia, jossa ihmettelin yhtä kohtaa.

Tähän asti vanhoissa asunnoissa on hyväksytty kaksinkertainen määrä radonia verrattuna uusiin. Ministeriö ehdottaa, että vanhojen asuntojen radonraja laskettaisiin jatkossa samaan kuin uusissa asunnoissa.

Onko se siis niin, että vanhoissa asunnoissa Radon on vähemmän vaarallista kuin uusissa asunnoissa?

Mutta takaisin asiaan – säteilyturvakeskuksesta voi tilata Radon-mittauksen – niin ja siis tilasin. Nyt siis jäädään odottelemaan toimitusta ja aloitetaan mittaus. Raportoin tänne sivuille tilannetta, joten seurailkaa tilannetta.

Ai niin, loppuun Suomen Radonkartta. Ja niin, lisäsin sivuille uuden aiheen: radon-mittaus. Lue myös säteilyturvakeskuksen julkaisu “Onko kodissasi radonia?

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Radon-mittaus myös meille

Kommentointi suljettu.