WehoPuts-puhdistamot ovat CE-merkittyjä

Tainut jäädä merkitsemättä.

WehoPuts-puhdistamot ovat CE-merkittyjä. Ne täyttävät kaikki eurooppalaisen tuotestandardin EN 12566-3 vaatimukset ja ne ovat rakennustuotedirektiivin mukaisia tuotteita.

Samalta sivulta löytyy myös SYKE:n testausraportti yms.

WehoPuts 5 -puhdistamon käyttö ja huolto sekä havainnot testauksen aikana

WehoPuts 5 -puhdistamon toimintaa seurattiin säännöllisesti ja sitä käytettiin ja huollettiin valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti. WehoPuts 5 -puhdistamon normaaleita käyttö- ja huoltotoimenpiteitä ovat lietteenpoisto (lietepussin vaihto tai lietteentyhjennys loka-autolla), saostuskemikaalin lisäys, puhdistamon toiminnan säännöllinen tarkkailu (ohjauskeskuksen näytön, puhdistamon merkkivalon ja kompressorin tarkkailu) sekä määräaikaishuolto kerran vuodessa. Puhdistamossa on saostuskemikaalia varten 50 l säiliö, jota tarvitsee täyttää testikuormalla noin 8-9 kuukauden välein. Keskimääräinen kemikaalinkulutus testauksen aikana oli 0,298 l/m3. Testivirtaamalla lietepussin keskimääräinen vaihtoväli oli noin 4 viikkoa.

WehoPuts 5 -puhdistamon sähköä kuluttavat laitteet ovat ilmakompressori, siirto-, tyhjennys- ja lietepumput sekä kemikaalipumppu. Keskimääräinen päivittäinen energiankulutus testivirtaamalla oli 1,036 kWh/vrk, mikä merkitsee vuosikulutuksena 378 kWh/a.

Testausohjelmaan kuuluvien sähkökatkosten (jaksot 4 ja 8 ) jälkeen toiminta käynnistyi muutoin normaalisti, mutta molemmilla kerroilla puhdistamon varastosäiliöstä havaittiin ylivuotoa, 1. kerralla 345 l ja 2. kerralla 460 l, parina sähkökatkoksen jälkeisenä päivänä. Normaalikuormitusjaksoilla tapahtuvien viikoittaisten pistekuormien (= 400 l jätevettä 6 minuutin aikana) yhteydessä ei havaittu ylivuotoja tai lietteen karkaamista. Kahden viikon kestoisen lomajakson (jakso 5) jälkeen toiminta käynnistyi normaalisti ja puhdistustehoissa ei havaittu heikkenemistä.

Testauksen päätyttyä puhdistamolle tehtiin lopputarkastus, jossa tarkastettiin säiliöiden, yhteiden ja laitteiden kunto. Mitään poikkeamia ja/tai kunnon huonontumista ei havaittu ja puhdistamon todettiin olevan kunnossa.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)