Sähkönkulutus: TV+digibox+DVD player

Hankin jokunen aika sitten sähkönkulutusmittarin, jolla voi mitata kaiken sähkönkulutuksen joka ko. pistorasiassa kuluu.

Testimielessä tutkin kuinka paljon meidän TV, digiboxi ja DVD player kuluttaa sähköä. Digibox ja DVD player käytetään ns. herätevirralla, eli pientä kulutusta vaikka laitteet eivät ole “päällä”. TV sammutetaan laitteen päävirtakytkimestä.

Aika tarkkaan kahden viikon kulutus oli 15,4 kWh. Hinta noin 1,5 eur. Mittausaika oli 342h ~ 14,25 päivää. Päiväkulutus siis noin 1080 wattia, tuntikulutus noin 45 wattia. Päiväkulutus euroissa oli siis luokkaa 10 senttiä. Josta arvioiden vuodessa TV:n riemusta maksetaan sähkölaskuna 3650 senttiä, noin 37 euroa.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Sähkönkulutus: TV+digibox+DVD player

Kommentointi suljettu.