Teidän mielestä parhaat

Lisäsin remonttireiska -sivulle “suosituimmat kirjoitukset” ominaisuuden. Näkyy mm. etusivulla ja arkistossa.

Vai olisiko tässä kohtaa “luetuimmat” kuvaavampi. Oikeastaanhan ei voi sanoa luetuimmat, sillä mikään maailman moottori tai sovellus ei pysty pitämään kirjaa siitä mitä täällä oikeasti luetaan tai mitä ihminen oikeasti koneen ääressä ruudulta tuijottaa. Kirjaa pystytään pitämään ainoastaan siitä mitä tekstiä tai tekstejä selaimella asiakkaille [ihmisille] näytetään. Ja se kun ei vielä takaa, että joku tekstiä oikeasti lukee.

No, saivartelua ehkä, mutta nyt siis meidän “suosituimmat” osiossa listataan [rankataan] tekstejä/sivuja tiettyjen sääntöjen mukaan. Tekstin suosioon vaikuttaa paljonko Te ko. tekstiä luette, paljonko sitä kommentoitte, paljonko siihen linkitetään ja paljonko ko. tekstiä luetaan arkiston tai kategoria -sivun kautta. Näille erilaisille “tapahtumille” olen antanut eri painoarvot ja niitä laskemalla yhteen saadaan ns. ranking -luku, jonka mukaan tekstit rankataan suosituimmat -järjestykseen. Yksinkertaista, eikö?

Lista tulee varmasti elämään tässä tänään/huomenna, sillä tilastointi aloitettiin vasta eilen ja ajan kanssa se vasta tulee antamaan paremman kuvan totuudesta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)