Puusaunaan uutta ilmettä?

Minä olen saunaihminen ja olen aina pitänyt puusaunaa ainoana “oikeana” saunana. Omista uskomuksistani huolimatta – käytännön syistä ja helpon käytettävyyden takia – meille rakennettiin pari vuotta sitten taloon sisälle sähkösauna. AinaValmis -kiuas on paras [lue: helpoin] ratkaisu lapsiperheen kiireeseen.

Mutta on meillä toinenkin sauna – pihalla, puukiukaalla varustettu. Sen kunto ja ilme vaan on tällä hetkellä sellainen, että se ei tunnu mukavalta paikalta rentoutua. Haluaisin paikasta mukavan paikan rauhoittua ja hiljentyä kiireen keskellä. Saunan jonne ei mennä joka päivä vaan vain kun halutaan jotain spesiaalia – kesällä useammin ja talvella sitten ehkä vähän vähemmän.

Nautintoelämyksiin liittyen olen jo ajatellut saunan terassille kylpytynnyriä puukaminalla ja pihalla jököttävän puusaunan ulkonäöstäkin on pienen pieni visio.

huvila_huussi_sarjan_saunaKeväällä 2009 nelosen Huvila & Huussi -sarjassa rempattiin/esiteltiin saunaa, joka on lähellä omaa visiotani.

Nelosen sivuilta löytyy vielä kuvia ko. kohteesta ja koko jakso katsottavissa ruuti.fi -palvelusta. Tuo on paikka jossa varmasti moni jantteri viihtyy…

[tällä sivulla oleva kuva yllä on kuvakaappaus nelosen nettisivuilta]

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “Puusaunaan uutta ilmettä?

Kommentointi suljettu.