Korkein hallinto-oikeus: Konetyö on myös kotitalousvähennyskelpoista

Korkein hallinto-oikeus antoi 12.8.2009 ratkaisun (1897/2009, äänestys 3-2) kotitalousvähennyksen laskemisesta tilanteessa, jossa työkorvaus koostui sekä henkilökohtaiseen työhön että koneen tekemään työhön perustuvasta suorituksesta.

Lyhyesti kertoen siis verottajan kanta on aiemmin ollut, että ojan kaivaminen käsin lapiolla on kotitalousvähennyskelpoista työtä kun taas saman ojan kaivaminen esim. kaivurilla ei ole kotitalousvähennyskelpoista. Jatkossa verottaja noudattaa korkeimman hallinto-oikeuden kantaa. Lue koko uutinen vero.fi -sivuilta.

Uutisen viimeinen lause koskettaa:

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä ilmenevää kantaa noudatetaan jatkossa verotusta toimitettaessa ja haettaessa muutosta jo toimitettuihin verotuksiin.

Tyypilliseen virkamiesmäiseen tapaan ko. sivulle ei tietenkään ole linkitetty tai ohjeistettu miten mahdollisesti voisi hakea muutosta jo toimitettuihin verotuksiin. Meillä kun olisi aika iso kaivurilasku, josta olisi aika paljon saatavaa…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 3 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Korkein hallinto-oikeus: Konetyö on myös kotitalousvähennyskelpoista

  1. 19.10.2009 klo 08:58

    Muutoksenhakuviranomainen: Verotuksen päätyttyä verotukseen haetaan muutosta oikaisulautakunnalta.

    Muutoksenhakuaika: Verotukseen voi hakea muutosta verovelvollinen sekä jokainen, jonka oman veron määrään verotus välittömästi saattaa vaikuttaa tai joka on veron suorittamisesta vastuussa.

    Oikaisuvaatimus ja alla mainittu jatkovalitus on tehtävä viiden (5) vuoden kuluessa sitä seuraavan vuoden alusta lukien, jona verovelvollisen verotus on päättynyt. Esimerkiksi muutoksenhaku vuoden 2004 verotukseen tulee tehdä vuoden 2010 loppuun mennessä.”

    Edellinen lainaus löytyi vero.fi -sivulta.

Kommentointi suljettu.