Mihin kuluu sähköä kodissasi?

Tutkailin heinäkuussa 2009 meidän talouden sähkölaitteiden kulutustietoja Wattsonilla. Wattsonilla sain sen hetken kulutuksen watteina. Lukemat olivat mielenkiintoisia ja kertoivat paljon mm. vuositasolla kuluvasta euromäärästä. Lue lisää meidän heinäkuun mittaustuloksista.

Näin iltojen pimetessä ja kylmien kelien lähestyessä sähkönkulutuskin kasvaa. Tein tänään Vattenfallin sähkölaitelaskurilla vaihteeksi laskelmia. Arvioiden laskuri kertoo meidän sähkölaitteiden vuosikulutukseksi seuraavaa:

Kokonaiskulutus: 6 893 kWh/v
Kokonaiskustannus: 689 €/v
Sähkönhinta: 10 snt/kWh

Edellisissä lukemissa ei ole mukana lämmitystä (lattialämpö/patterit/ilmalämpöpumppu) eikä vesivaraajia. Ainoastaan ns. käyttösähkö (sis. keittiö, pyykinpesu, valaistus, ruuan lämmitys, kylmälaitteet, kodin elektroniikka ja sauna).

Edellinen lukema on muuten aika lähellä totuutta aikaisempiin laskelmiin verratessa. Kesällä 2007 olen laskeskellut meidän talon lämmittämiseen kuluvan vuositasolla noin 11 000 kWh. Sähkön kokonaiskulutus vuositasolla on ollut [viime vuosina] siinä 17-19 tkWh.

Tuohon 11 tkWh (talon lämmityskulutus) kun lisätään Vattenfallin sähkölaitelaskurin 7tkWh niin saadaan kokonaiskulutukseksi noin 18 000 kWh.

Vattenfall sähkölaitelaskuri

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)