haketarha II

Tai oikeammin haketarhaan laajennus. Viljami pääsi uuteen haketarhaan viime vuonna 19.6.2008. Tänään oleskelualue laajeni kun avattiin portit haketarhan laajennukseen. Optiona laajennusosa voi toimia myös omana erillisenä haketarhana.

Ihmeen hyvin tuo hake kestää Suomen säävaihtelut, alla kuvaa yli vuoden vanhasta haketarhan pohjasta (kuva alla vasemmalla) ja tuoreesta alle viikon vanhasta (kuva alla oikealla). Eroa tuskin huomaa. Hake on samalta toimittajalta, mutta luonnollisesti eri puuerästä. [huom! klikkaamalla kuvat isommaksi]

Tällä kertaa tuo haketarhan teko muuten sujui aika vaivatta ja vasemmalla kädellä – kyllä se nuoremmankin isännän mainostama kokemus auttaa…

Yllä kuvissa hakkeen ajoa suodatinkankaan päälle. Tähän laajennusosaan tuli haketta noin 15cm (+-5cm) kauttaaltaan.

“Vanha puoli” oli liki 30 cm paksuudelta hakkeen peitossa. Vuoden haketarhakokemuksella uskomme ja toivomme, että tuo 30 cm on vähän turhan paljon – toisaalta pelkäämme, että vastaavasti 15cm on liian vähän. Jää nähtäväksi.

Hakkeen levittämisessä oli mukana koko perhe. Yläkuvassa vasemmalla nuorin ja nuorempi isäntä. Viereisessä kuvassa hakeurakka alussa (kasassa noin 20-25 kuutiota haketta, arvio).

Lisää kuvia haketarhan vaiheista kansiossa 2009/07/04-11 haketarhan laajennus.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “haketarha II

Kommentointi suljettu.