Pihalle kivetystä, terassia tai nurmikkoa

Keväisin monella omakotiasujalla on samat ajatukset mielessä: Pihaa pitäisi herätellä ja kenties kivetystä ja terassia rakennella.

Meillä edessä on (liki) kaikki. Pihaa riittää ja sen  myötä tekemistäkin useammalle keväälle/kesälle. Tänä kesänä tehdään ilmeisesti vain terassi tai oikeammin portaat talon taakse. Ensi vuonna kenties jotain isompaa etupihalle. Kivetystäkin pitänee miettiä lähivuosina, ainakin käytetyimmälle kulkureitille.

Piharakentamisessa perustaminen tärkeää

Perustaminen pihakivetyksessä kaiken A ja O. Alla kuvaa oikeaoppisesta perustamisesta. [kuva lainattu Rakentaja.fi sivulta]

Meidän kivetyksen perustaminen lienee kuvan vasemman laidan mallin mukaista. Piha on pääosin vanhaa ja siis jo ajan myötä oman paikkansa löytänyttä. Meille sopiva käytäväkivetys voisi olla vaikka Tulikiven luonnonkiveä, josta saa tyylikkäitä variaatioita.

Nurmikkoa siemenistä tai valmisnurmikkoa

Perustaminen on oleellista myös terasseilla ja nurmikolla. Meillä uutta nurmikkoa perustettiin (tai oikeammin istutettiin) jo viime kesänä ja tänä kesänä hieman lisää. Pakko myöntää – oikaistua tuli tuossa perustamisessa se kyllä näkyy nyt – korjattavaa riittää, ehkä jopa ensi vuodeksi.

Jos rahaa olisi kuin kroisoksella niin mehän päräytettäisiin siirtonurmikkokauppaan ja ostettaisiin valmisnurmikkoa, johon turvauduttiin mm. Vuodatuksen Talolla. Valmisnurtsilla tulee kuulemma valmista päivässä. Cool.

Terassi

Meillä ollaan pähkäilty talon edustalle sopivasta terassista. Talon isännän ja emännän näkemykset aiheesta kun ei osu yksiin – ei edes lähelle. No, sulatellaan asiaa ja katsellaan myöhemmin.

Alla netistä löytynyt tyylikäs terassi – voisi sopia meillekin. Tuollainen “talonlevyinen” terassi on tyylikäs, mutta tuhottoman kallis tehdä…

Linkit / lähteet

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Pihalle kivetystä, terassia tai nurmikkoa

Kommentointi suljettu.