Lämpöpumpuista paljon valituksia kuluttajaneuvojille

Kuluttajaviranomaisille on tehty alkuvuonna poikkeuksellisen paljon valituksia ilmalämpöpumpuista. Räjähdysmäinen kysynnän kasvu on tuonut alalle “epäpätevää” yrittäjää.

Ongelmat ovat osaksi seurausta osaavien tekijöiden puutteesta. Nopeasti kasvanut lämpöpumppujen kysyntä on tuonut alalle epäpätevää ammattikuntaa, kun putki-, laatoitus- tai purkutöitä rakennuksilla tehneet “ovat oivaltaneet, että tuossa on hyvä sauma”.

Erilaisista lämpöpumpuista on tehty maaliskuun puoliväliin mennessä 241 valitusta valtakunnalliseen kuluttajaneuvontaan. Vikoja on esiintynyt sekä ilmalämpöpumpuissa että maalämpöpumpuissa. Asiasta uutisoi KL otsikolla Asiakkaat sadattelevat – lämpöpumpuista farssi.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Lämpöpumpuista paljon valituksia kuluttajaneuvojille

  1. 08.04.2009 klo 15:13

    KL:ssä on uutinen, jossa lueteltu surkeimmat(?) (eniten vikoja) ilma- yms. lämpöpumput.

    Uutinen otsikolla “Tässä lämpöpumppujen surkeimmat”. Listoilta löytyy myös meidän Toshiba [tosin ei meidän malli], joka (kop-kop) ainakin vielä on ollut ns. huolto- ja vikavapaa…

    Tosin uutisesta jäi epäselväksi onko vikojen määrä yhteenlaskettu summa vai suhteutettu luku. Jos vaan laskettu yhteen niin onhan luonnollista että eniten käytössä olleissa ja suosituimmissa malleissa on kappalemäärän takia myös aika usein eniten huollettavaa/vikoja.

Kommentointi suljettu.