Pari astetta lisää lämpöä näkyy heti kulutuksessa

Nostettiin talossa vähän sisälämpötilaa [20->22] kun nuorin isäntä kotiutui. Tänään luin (taas) kuukausittaiset sähkömittarilukemat ja heti havaitaan miten sisälämpötilan nosto vaikuttaa sähkönkulutukseen.

Lainataan kauan sitten kirjoitetutsta jutusta sähkön järkikäyttöä yksi lause:

Hyvä nyrkkisääntö on, että yksi ylimääräinen aste huonelämpötilassa merkitsee viittä prosenttia lisää lämpölaskussa.

Kaksi astetta olisi siis 10% korotus kulutuksessa? Meidän tammikuun 2009 sähkönkulutus oli 2922,4 kWh. Tammikuussa 2008 lukema oli 2710,5 kWh. Nyt siis kulutettiin sellaiset 8% enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Ilmatieteenlaitoksen mukaan mennyt tammikuu oli kylmempi kuin vuonna 2008. Sekin siis osaltaan on nostamassa nykyistä kulutusta ja vaikeuttamassa suoraa vertailua aiempaan. Joulukuuhun 2008 verrattaessa tammikuussa sähkönkulutus nousi peräti 22%.

Oli miten oli – tehtiin joka tapauksessa uudet ennätykset tässä talossa: Korkein kuukausikulutus on nyt 2922,4 kWh. Lisää kulutuksesta käppyröineen sähkönkulutus + vedenkulutus -sivulla.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)