Energiatodistus pakolliseksi 1.1.2009 alkaen!

Moni on jo varmasti unohtanut tai ehkä ei ole kuullutkaan, että vuodenvaihde tuo asuntojen myyntitilanteeseen yhden uuden vivahteen: Energiatodistuksen

Olemassa oleville rakennuksille energiatodistukset tulevat pakollisiksi myynti- ja vuokraustilanteissa 1.1.2009 alkaen, pientaloille ja alle kuuden asunnon taloyhtiöille todistukset ovat vapaaehtoisia, tosin suositeltavia.

Ajatus on hieno, mutta ajan kanssa kokemus vasta näyttää onko energiatodistuksella todella merkitystä asuntojen myyntiin, hintaan tai vuokraukseen. Itse suhtaudun vähän epäillen koko ideaan – taas yksi “lisäpykälä”, jolla rahastetaan turhasta. Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko tällainen ns. erillinen energiatodisutus olemassa olevalle asuinrakennukselle maksaa.

Ympäristöministeriön valmistelemat energiatodistukset on ladattavissa ainakin Motivan sivuilta, josta löytyy muutama esimerkkilaskelmakin. Itse petyin kun sieltä ei löytynyt excel-versiota, jossa olisi valmiit laskukaavat. :(

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “Energiatodistus pakolliseksi 1.1.2009 alkaen!

 1. Alf
  29.12.2008 klo 23:10

  HÖ itse juuri eilen ja vielä tänäänkin tutkailin samaista asiaa aivan sattumalta ;) katos katos.

  ja jopa mittailin kaikki neliöt mökista yms..

  Wikipedia avittaa kovasti määritteissä.
  kerros-ala
  Bruttoala
  Rakennustilavuus
  ilmatilavuus etc…
  netistä löytyi myös excel kaaviot
  mutta on aikas hankalia ja työtä vaativia.
  selvittämistä… mittaamista…
  mutta monellakaan ei ole merkitystä saatuun energialuokkaan.

  löytyy motivan sivulta ja excelinä totta tosiaan:

  http://www.motiva.fi/energiatodistus/energiatodistukset/pienetasuinrakennukset/

 2. 30.12.2008 klo 14:46

  Katos katos. Sattumalta huomasin, että spämmisuodatin oli napannut kiinni Alf -aliaksen kommenttiin (ks. edellinen). Lienee luokitellut spämmiksi tuon Alfin syöttämän kotisivu urlin (http://seonsetouhula/) takia?!? Kenties?

  Mutta pistipä tuo miettimään, onko vastaavia Alfin tai muiden oikeita kommentteja jäänyt aiemminkin “julkaisematta” liki samasta syystä?!?!?

Kommentointi suljettu.