New Version of Holmes 1.03

Näin joulun kunniaksi DIY Kyoto julkaisi Holmesista uuden version. Mukana on kuulemma paljon sitä mitä me käyttäjät ollaan toivottu/pyydetty. (Ovat muuten lisänneet sivuille hauskan/havainnollisen animaatiovideon Wattsonin toiminnasta)

Itse olen vähän odottanut export mahdollisuutta datalle, nyt se onnistuu. Kävikin näppärästi – näköjään export tehdään csv -tiedostoksi. Dataa tallessa tasan viiden (5) minuutin välein (ilm. min/keskiarvo). Datasta löytyi helposti korkein kulutuslukema. 12.12.2008 klo 19:55 – kulutus ollut 11 884 W. Silloin on likimain kirjoitettu Wattsonin “ekasta illasta”, mitähän muuta silloin?

Lisäksi vielä mm. ostovaiheessa vaiheessa ollut datan uploadaaminen communityyn on nyt sitten mahdollista tällä Hollmes -versiolla. Sehän näköjään paiskas lukemat tuonne nettiin näkösälle yhdellä napin klikkauksella.

Mitäs muuta? Niin, lisäksi mahdollisuus muokata tariffihintoja edellistä paremmin.

Jo ostopäätösvaiheessa näytti selvältä, että softapuoli ei ole laitteen valmistajan ominta aluetta. Holmes oli niin vaiheessa (mielestäni on vieläkin päivityksestä huolimatta). Mutta toisaalta tiesin, että se osa tästä Wattson-Holmes -yhdistelmästä oli se, joka voikin olla vaiheessa ja jota voi odottaa paremmaksi tulevaisuudessa.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)