iClebo PlusA imurirobotti

Roomballe tullut varteenotettava kilpailija. Mainossloganissa sanottaan, että iClebo on “Älykäs, Tehokas, Kaunis. Ehkäpä maailman paras imurirobotti”.

Ehkäpä. Tai sitten ehkäpä ei. Pikaisella tutustumisella yritin vertailla Roombaan. iClebossa saattaa olla enemmän antureita ja käyttäytyminen voi hyvinkin olla “järkevämpää”. Puhdistusfilttereitä näytti myös olevan enemmän. Virtuaaliseinät ja majakat sensijaan näytti puuttuvan, joten se pudottaa käyttömukavuutta dramaattisesti. Ainakaan meillä ei ole vielä kertaakaan imuroitu ilman virtuaaliseinää…

No, hyvä tuote varmasti siinä kuin Roombakin – omalle käyttäjäkunnalle. Syvempi vertailu vaatisi molempien testaamisen ja meillä kun on kokemusta vain Roombasta.

Lue lisää iClebo Robot Cleaner plus alpha :sta. Muuten – robottiaiheeseen liittyen: Robotit tulee ja vie työt – vuonna 2025.

YouTube Preview Image
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

4 kommenttia kirjoitukseen “iClebo PlusA imurirobotti

 1. Mikko
  04.12.2008 klo 17:10

  Lähinnä kilpailijaksi laskisin Electroluxin Trilobite imurin; http://www.electrolux.fi/node37.aspx?categoryid=2424

  Tuota joskus muistaakseni Tekniikan maailmassa verrattiin Roombaan ja todettiin että Trilobite oli paljon “järkevämpi”. Huono puoli sitten oli se että hintakin oli kolminkertainen.

 2. 04.12.2008 klo 20:07

  Joo, Trilobibe on hinnaltaan sen verran kova, etten ainakaan minä sitä ostaisi. Ja sillä hinnalla pitää saadakin parempaa, jos ei niin kumma.

  Hinnan takia juuri pidin iCleboa lähinnä kilpailijana Roomballe – hinnoiltansa ovat aika lähellä toisiaan.

 3. Tuomo / Kotirobotin asiakaspalvelu
  08.12.2008 klo 13:01

  Tervehdys,

  Satuin lukemaan kommenttejanne ja päätinpä kertoa omakohtaiset kokemukseni. Meillä on molemmat merkit myynnissä ja täten kokemusta molemmista, kuten myös lähes kaikista muista maailmalla ikinä myydyistä imuriroboteista. Näiden kanssa kun on vuosia jo touhunnut, voin sanoa että täydellistä imurirobottia en ole vielä nähnyt, mutta toivotaan että sekin päivä vielä joskus koittaa :)

  Mielestäni Roomba 500-sarja ja iClebo ovat molemmat hyviä laitteita. Molemmissa on sivuharja, joka puuttuu monesta kalliimmasta merkistä ja molemmat pystyy ajastamaan (ei Roomba 530). Lisäksi molempien hinta on siihen elektroniikan määrään nähden todella kohtuullinen.

  Molemmat hoitavat normaalin asunnon perus imuroinnin hyvin. Kummankin merkin käyttäjät siis voivat unohtaa imuroinnin lähes kokonaan (joskus pakko tietty listojen päälliset sekä hyllyjen aluset imuroida normi-imurilla). iClebo ei pärjää mattojen hapsujen kanssa niin hyvin kuin Roomba, vaan onkin suositeltavaa joko leikata hapsut tai poistaa tai taittaa matot ennen imurointia. Tehoa taas löytyy iClebosta enemmän, ja sen harjarakenne on osittain fiksumpi. iClebon pohjaharja ja imuleveys on leveämpi sekä litium-akulla toiminta-aika huomattavasti pidempi. Lisäksi iClebon tutkat toimivat erittäin hyvin, se ei törmäile ja käytös on tavallaan elegantin järkevän oloista. Oma arvonsa on kai kanssa tuolla iClebon HEPA suodattimella, tosin omakohtaisesti en juurikaan ole ilman pölymäärässä eroa huomannut Roomban kanssa. Oikeastaan jokainen robotti-imuri kuitenkin vähentää ilmmassa leijailevan pölyn määrää, kunhan sitä käytetään tarpeeksi usein.

  Mitä tulee tuohon navigointiin, on totta että Roomban virtuaalimajakat toimivat hyvin. iClebossa idea toimii hiukan erilailla. Se koittaa tehdä pohjakartttaa jota sitten “maalaa” imuroiduksi. Yksitasoisessa omakotitalossamme (5h+k) on iclebo kyllä kaiken lian löytänyt siinä missä Roombatkin.

  Oikeastaan jos kiteytetysti koittaisi sanoa kelle suosittelisin Roombaa ja kelle iCleboa, sanoisin näin:
  HANKI ROOMBA JOS: sinulla on hapsullisia mattoja, muistat poistaa karvat ja hiukset pohjaharjoista tarpeeksi usein, haluat käyttää virtuaaliseiniä jakamaan siivouksen useisiin osiin (ensin lohko 1, sitten lohko 2, sitten lohko 3).

  HANKI iCLEBO JOS: perheessäsi on lemmikkejä joista lähtee karvaa, haluat huoltaa robottiasi harvoin, perheessäsi on allergiaa, haluat robotin toimivan joskus myös hiljaisemmalla äänellä (tehon säätö), sinulla on kokolattiamatto

  Jos imurirobotin valinta tuntuu vaikealta, kannattaa asiassa ottaa yhteyttä ammattilaiseen eikä ostaa sikaa säkissä. Kotirobotti (AAS Oy) sekä Robokeskus Oy ovat toimineet alalla jo kauan ja antavat mielellään aina tiettyyn tilanteeseen parhaiten sopivia neuvoja. Kuten jo aiemmasta näiden kahden merkin vertailusta voitte päätellä, on eri merkeissä omia erityispiirteitään ja siksi eri merkit soveltuvat parhaiten eri ihmisille. Osalle esimerkiksi Siemensin ja Kärcherin hiljaisuus sekä telakasssa sijaitseva kahden litran pölypussit ovat niin oleellisia asioita ettei muita vaihtoehtoja tuolloin ole. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon että Robokeskuksen uudessa Flamingon myymälässä on demo-lattia, jossa on erilaisia lattiapintoja eri merkkien kokeiluun. Kannattaa käydä katsastamassa paikka ja kokeilla itse kuinka se itsellä harkinnassa oleva laite milläkin pinnalla toimii, ja mikä on esimerkiksi äänen kovuus tai imuteho.

  Toivottavasti tästä oli apua,
  Terveisin Tuomo

 4. 08.12.2008 klo 14:34

  Kiitos Tuomo asiantuntevista kommenteista. Oli hauska lukea kokemuksia molemmista merkeistä.

Kommentointi suljettu.