Lähtölaskenta jouluun: Pihakuuseen jouluvalot

Asennettiin tänään nuoren isännän kanssa pihakuuseen jouluvalot. Alkaa pihakuusi olla sen verran iso, että tuo 80 valon valosarja näyttää lähinnä huvittavalta – olisi ilmeisesti heti pitänyt ostaa jatkosarja valoihin.

Kuva muuten todella säälittävä, mutta mitä sitä voi odottaakaan kännykällä pimeässä kuvatessa, heh.

Sähkönkulutus tällä jouluvalosarjalla on [ 80 x 0,25W ] 20W. Valot meillä palaa ajastettuna [ 0600-0900 & 1600-0100 ] 12 tuntia. Vuorokaudessa meidän kuusivalot (kuvassa) kuluttaa siis 240W. Ajatellaan, että tästä eteenpäin valot on käytössä vaikka tuonne tammikuun loppuun, niin yhteensä valosarja siis kuluttaa [ 64pv ] 15360 W ~ 15,36kWh.

Tällä laskupäällä siis kulutus euroina olisi jotain luokkaa 1-2 euron välimaastossa. Ellen nyt tehnyt jotain todella pahaa laskuvirhettä…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)