Porrasprojekti "telakalle"

Ollaan tässä pohdittu, josko tämä porrasprojekti pistettäisiin loppuvuodeksi telakalle ja jatkettaisiin tammikuun loppupuolella. Tässä elämäntilanteessa lienee järkevin vaihtoehto…

Suurin osa hommista onkin jo tehty – enää oikeastaan tekemättä pientä viimeistelyä ja lopullista pintaa. Ihan tip-top-valmista ei jouluksi siis saada/saatu, mutta tavoite, eli portaat yläkertaan ja nuoremmalle isännälle turvallinen alakerta temmeltää, saavutettiin. Tekalalle siirtymisen kunniaksi pläjäytetään kunnon setti kuvia “projektista”.

Seinien ja katon purku: Urakkahan alkoi 25.heinäkuuta vanhan pesuhuoneen purkamisella.

Vesikaivon siirtäminen: Alustavasti piti vain piikata lattiaa ja siirtää vesikaivo metri puolitoista eteenpäin tulevaan konehuoneeseen.

Vesikaivon asennus: Tässä viritelty uutta tulevaa vesikaivoa. Mutta kuinkas kävikään…

Betonilattian purku: Sieltähän löytyi ilmeisesti joku vanha vesivahinko tms. Eli kosteutta sen verran, etten uskaltanut jättää mitään sattuman varaan. Kaikki pois vaan. Siitä alkoikin sitten ikävä ja aikas fyysinen rupeama betonilattian parissa. Siinä jossain välissä piti sitten tietysti siirtää vesivaraaja toisaalle ja kytkeä se väliaikaisesti eteiseen!

Uuden valun teko: Purkamisen jälkeen olikin sitten edessä uuden betonivalun teko tulevaan konehuoneeseen. Ja tietysti seinärunkoa myös.


Sitten sähkökaapelointeja yms: Konehuonetta kun tein, niin sähköä tulee sitten riittävästi [yksi syötto 10A takaa kuin myös yksi syöttö 16A takaa]. Lisäksi vedettiin puhelinkaapelit ja muutamaan huoneeseen verkkoa RJ45 -liitännällä. Ajatuksissa kun on, että kenties remonttireiska -sivusto voisi joskus (fyysisesti) pesiytyä tänne.

Katon puhkaisu: Kattoon (tai siis yläkerran lattiaan) piti puhkaista portaiden mentävä aukko ennen kuin päästiin edes lähelle porrasasennuksia…

Uutta lattiaa: Konehuoneen lattiaa päästiin vesieristämään ja laatoittamaan reilun neljän viikon “antaa betonin kuivua” -jakson jälkeen. Myös vanhan pesuhuoneen puoli alkoi näyttämään aika erilaiselta ja vanhasta kuluneesta laatoituksesta ja kosteudesta ei ollut kuin muisto vaan…Kotelointia ja levytystä: Ilmastoinnin putkistot koteloitiin portaikon viereen kattoon. Myös muu osa portaikosta päällystettiin kipsilevyllä.

Portaikon asennus: Kipsilevyseinien tasoituksen jälkeen päästiin vihdoin siihen, minkä takia koko syksy tätä minimaalista aluetta on rempattu. Puuvalmiit portaat nousivat kuin itsestään päivässä. [huom. kuvan pattinki väliaikaisratkaisu]

Nyt siis ollaan suurinpiirtein tässä. Portaat kaipaisi käsittelyä. Seinät valmista pintaa ja panelikattoakin pitäisi asentaa ilmastointiputkien koteloon. Yläkerrassa ollaan sitten niin paljon vaiheessa, ettei sinne alaikäisiä yksin voi päästää (ks. kuva alla). Kaidetta, tolppaa yms. siis puuttuu ja paljon…

Lisää kuvia tästä ja muusta tänä vuonna rempassa tapahtuneesta kansiossa 2008/01 – 2008/12 hirsitalon remontti.

Lisähuomatuksena vielä: Tämä porrasurakka alkoi siis 25.heinäkuuta ja sitä tehtiin enemmän ja vähemmän ahkerasti 3 kuukautta ja 25 päivää ennen siirtoa telakalle.
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)