Asuntosijoittaminen on taitolaji

Olen usein miettinyt ja laskeskellut mahdollisuutta sijoitusasunnolle. Miten ja milloin sellainen olisi järkevää hankkia. Nyt vallitsevassa taloustilanteessa voisi olla hyvä hetki hankkia sijoitusasunto.

Opas: Kuinka ostetaan sijoitusasunto” -blogia olen lukenut ja seurannut säännöllisen epäsäännöllisesti jo parin vuoden ajan [viime aikoina blogiin on tippunut varsin vähän uutta luettavaa]. Itselläni on koko ajan ollut sellainen kutina, että sijoitusasunnossa on järkeä ja se kannattaa – kunhan pitää terveen maalaisjärjen hommassa mukana.

IS:n Asuminen -liitteessä oli juttu “Näin vaurastut sijoitusasunnolla“, jossa nykyistä maailman rahatilannetta pidetään hyvänä hetkenä sijoittaa asuntoon. Toki hommassa on riskiä tälläkin hetkellä – kuten kaikessa sijoittamisessa.

Pääpointti jutussa lienee se, että ratkaisevaa asuntosijoittamisen tuotto-odotuksissa on sijoitusasunnon ylläpitokustannukset. Keskimääräiset ylläpitokulut olivat viime vuonna pääkaupunkiseudulla 4,17 euroa neliöltä kuukaudessa.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “Asuntosijoittaminen on taitolaji

  1. 12.11.2008 klo 17:24

    Samaa olen tässä ajatellut.

    Kehittelen tässä juuri tällä hetkellä excel-filettä tuoton laskemiseksi. Sinulla mitään vastaavia?

    Itse ajattelen piakkoin aktivoitua ainakin seuraamaan tarkemmin hyvien yksiöiden hinnoittelua täällä hämeessä.

    petteri

  2. 13.11.2008 klo 11:55

    Paperilla olen aihetta muutamaan otteeseen pyöritellyt, mutta enpä ole saanut exceliin mitään työstettyä. Aiheessa kun on niin monta liikkuvaa osaa, ettei yhtä ja oikeaa lasketatapaa tunnu löytyvän.

    Mutta pistetäänpä sinun blogisi seurantaan ja mielenkiinnolla odottelen josko Sinä saisit sellaisen aikaiseksi ;)

Kommentointi suljettu.