omenapuita istuttamassa

Viikonloppuna vietettiin aikaa pihalla istutellen puutarhamyymälästä mukaan tarttuneita puskia, pensaita ja puita. Pääasiassa piti noutaa pihalle omenapuita, mutta lopulta mukaan tuli kahdella kädellä laskettava määrä eri “merkkisiä” taimia yms. istutuksia.

Avantilla tuli taas huristeltua enemmän ja vähemmän hyötyajoa. Joka tapauksessa; multaa, turvetta ja hevosenpaskaa on nyt taas levitelty vähän joka puolelle pihaa.

Omenapuun taimia ostettiin kaksi (nämä on meikäläisen hyvä kirjata muistiin, jotta sitten joskus jatkossa löytyy kun tarvii kenties kolmatta pölyttäjää tms):

  • Samo [Malus domestica, tarhaomenapuu, syyslajike I-II(III)]. Lujarakenteinen, leveä puu. Sato runsas; suuret keltaiset hapokkaat hedelmät. Herkkulajike ja myös hyvä talousomena. Säilyy varastossa 4 viikkoa.
  • Huvitus [Malus domestica, tarhaomenapuu, kesälajike I-IV]. Puu pienikokoinen. Hedelmät pienet ja makeat, herkkuomena. Kypsyy aikaisin. Erityisesti lasten suosikki.

Yksi kirsikkapuukin tuli ostettua:

  • Latvian matala [Prunus cerasus, hapankirsikka I-III]. Runkojohteinen, tuuhea pensas. Marjat melko pieniä, maku kirpeän hapan. Itsepölytteinen.
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)