muutto näkyy vierailuissa

Muutto tänne http://remonttireiska.toms… -osoitteeseen näkyy sivuston nettivieraissa. Vanhassa osoitteessa [http://tomstown.poin..] päivittäisiä vierailuja oli likimain 30 prosenttia enemmän ennen juhannusmuuttoa kuin nyt uudessa osoitteessa juhannuksen jälkeen. Ihmetelläänpä tovi ja yritetään olla analyyttisiä.

Hetkellinen pudotus kävijämäärissä

Syy muuttoa seuranneeseen hetkelliseen “pudonneisiin” kävijämääriin on aika selvä: Suurin osa sivustomme kävijöistä saapuu tänne hakukoneiden kautta (liki 92%) – kuten kuvasta näkyy. Ja koska “vanhat sivut” ovat edelleen hakukoneiden mielestä olemassa ja ajantasalla niin kestää hetken jos toisenkin, ennenkuin hakukoneet indeksoivat uuden osoitteemme ns. “oikeaksi”…


Kuvassa piirakkana kävijäjakauma ennen muuttoa ajalta 1.-19.6.2008.



Kuvassa sama graafinen esitys muuton jälkeen ajalta 23.6.-7.7.2008.

Tällä hetkellä sivustomme vieraista noin puolet tulee hakukoneiden kautta – kuukauden päästä lienee tämäkin tilanne ennen muuttoa olevan kaltainen (ylempi piirakka).

Uteliaat tuttavat, sukulaiset ja muut tirkistelijät

Lukuja tuijottamalla voisi ajatella, että ns. vakiovieraamme (ne todelliset lukijamme) ovat ns. suoran liikenteen kävijöitä. Osa vakiolukijoistamme tulee varmasti myös viittaavien sivujen sivustojen kautta – toki todettava, että ns. satunnaiset matkailijat lienevät eksyvän sivullemme viittaavien sivustojen kautta. Tietysti toivotaan, että viittaavien sivustojen kautta sivuillemme eksyvät siirtyvät ns. suoraan liikenteeseen, eli vakiovieraiksemme. ;)

“Vakiolukijamme” eivät niinkään välttämättä etsi uutta tietoa tai itselleen hyödyllistä informaatiota. Vakiovieraan profiilia kuvaillessa voisi todeta kävijän olevan ainoastaan kiinnostunut (utelias?) miten meidän projektit ovat edenneet, mitä nyt on tapahtunut jne…

Todellisen tiedon metsästäjät

Yleensä hakukoneiden kautta sivuille eksyvät ovat niitä “todellisen tiedon etsijöitä”. Eivät siis tunne meitä, meidän blogia tai meidän projekteja (ainakaan ensimmäisellä kerralla) – etsivät ainoastaan internetistä heille oleellista ja hyödyllistä tietoa. Hakukoneoptimoinnista yms. voisi taas kirjoittaa toisen tarinan, mutta jätetään se aihe siitä enemmän kiinnostuneille.

Tilanne tänään

Jos edellisiä speksejä käytetään kriteereinä niin uusitulla sivustollamme käy nyt 26% enemmän vakiovieraita (suora liikenne) kuin ennen muuttoa [jotain hyötyä siis uudistumisesta]. Satunnaisia matkaajia (hakukoneet) taas uusilla sivuilla on 83% vähemmän kuin ennen muuttoa. Viittaavien sivujen kautta sivuillemme tulevia on nyt huikeasti enemmän kuin ennen muuttoa – tätä on turha noteerata, sillä suurin osa viittaavista vieraista tulee tällä hetkellä “vanha osoitteen” ohjaamana.

Semmoista!

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)